Sicilië
Vakantie

Wat is er te doen in Sicilië?

Sinds een aantal jaar is Sicilië steeds populairder aan het worden. Echter is niet voor iedereen helemaal duidelijk waarom dit zo is. Dit is logisch, het is immers ook geen hele bekende hotspot onder de Nederlanders. Toch is het zeker de moeite waard om Sicilie een keer te bezoeken. Het eiland heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Een van deze bezienswaardigheden is de Etna-vulkaan.

Sicilië

Vakantie in Sicilië

Voor een aantal mensen zal het niet helemaal duidelijk zijn waar het eiland Sicilië nou precies ligt. Dit is niets om je voor te schamen, het eiland is ook nog niet ontzettend populair. Het eiland ligt in de Middellandse Zee. Sicilië ligt erg centraal en hoort bij het land Italië. Door de centrale ligging van het eiland, hebben veel verschillende volkeren hier hun sporen nagelaten. Dit zul je zeker merken wanneer je het eiland bezoekt. De Grieken, de Italianen, de Arabieren en nog een aantal andere volken, hebben hun sporen op het eiland na gelaten. 

Belangrijke tips

Ben je van plan om naar Sicilië te gaan? Zorg er dan voor dat je tussen 9 en 15 juli op het eiland verblijft. Deze week staat namelijk in het teken van een groot feest. In deze week worden er meerdere shows, concerten en theatervoorstellingen gegeven, super leuk voor toeristen dus. Daarnaast is het aan te raden om naar het dorpje Savoca te gaan. Zoals vele weten, was de maffia erg actief op het eiland. In dit dorpje staat een bijzonder maffia museum. 

Sicilië
<!–td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}–>
Sicilië<!–td {border: 1px solid #ccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}–>
Sicilië

Met de auto naar het eiland?

Houd je niet van vliegen? Dan is het mogelijk om met de auto naar het eiland te komen. Houdt er wel rekening mee dat je zo’n 26 uur onderweg bent. Het wordt aangeraden om met het vliegtuig te gaan. De vliegreis duurt ongeveer drie a vier uur.